Når graviditetstesten er positiv

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″]

Når man forsøger at blive gravid, kan det være en både angstprovokerende og nervepirrende oplevelse. Selvom de fleste tager det stille og roligt i processen, så er graviditetstesten ofte en part, hvor hjertet slår lidt hurtigere. Hvad hvis testen nu er negativ? Hvad hvis den er positiv?

Heldigvis for personer der ønsker børn, så er testen positiv på et eller andet tidspunkt, og man kan nu kalde sig gravid. Herfra begynder den lange vej mod målet, hvor man undervejs kan opleve glæden ved at mærke sit eget barn sparke. Omvendt kan rejsen også være påvirket af smerter fra bækkenet som skal arbejdes på. Du får her en god guide til hvad du selv kan gøre på din rejse!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”]

Tag det helt roligt

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″]

Først og fremmest så tag det helt roligt. For især førstegangsgravide kan det være en underlig fornemmelse at have i kroppen, selv uden at du kan mærke barnet! Følelsen af lykke, glæde, nervøsitet, angst og mavekriller er allerede startet selvom der går +35 uger før det hele faktisk begynder.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″]

Et rigtig godt tip er derfor, at du giver dig selv tid til lige at synke de store nyheder. Sørg for at tale med venner og familie om det, så du lader andre tage del i dine glæder. Hvis ikke du er komfortabel med at snakke med for mange om det, så hold det til dine nærmeste. En rolig start er et rigtig godt udgangspunkt for en god graviditet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”]

Gravidmassage gør underværker

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″]

Jo længere hen du kommer i din graviditet, desto mere begynder man typisk at mærke i kroppen (på godt og ondt). Mange gravide oplever på et eller andet tidspunkt smerter i kroppen. De typiske områder hvor det gør ondt er bækkenet, ryggen, nakken og hofterne. Her kan en god omgang gravidmassage virkelig gøre en forskel.

Ved en gravidmassage giver du kroppen mulighed for velvære i en hård tid. Det føles både rart i musklerne, men det hjælper også mentalt med at koble fra inden fødslen. Typisk bliver gravidmassager givet jo længere hen du kommer i forløbet, men for folk der oplever problemer i starten (så som hovedpine), kan det også hjælpe.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://www.graviditetstesten.dk/wp-content/uploads/2021/01/ben.png” title_text=”ben” _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”]

Fasthold gode vaner

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Trods de ændrede omstændigheder så anbefales det, at du forsøger at fastholde din normale hverdag. Det kan være svært, når det føles tungere og du bliver hurtigere træt. Det er dog en god idé at holde fast i din daglige rutiner så som fysisk aktivitet og en god søvn.

Det er klart, at alle vaner kan naturligvis ikke opretholdes, når du kommer hen i 3. semester. Hvis du eksempelvis har løbet meget eller dyrket triatlon, så er det ikke den bedste idé at fortsætte med. Det er dog vigtigt at huske på, at det ikke er noget som du permanent skal stoppe med. Du kan sagtens genoptage de ting du elsker som er krævende efter du har født.

Generelt set er det vigtigt at holde is i maven, når graviditetstesten er positiv. Hvis du følger rådene om at tage det roligt, give dig selv godt med pleje og fastholde dine gode vaner, så har du i de fleste tilfælde en rigtig god graviditet at se frem til!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]